Dr Sändwich-Thread
- Riesespächt
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Dr Sändwich-Thread
Hallo Gourmet-Fründe
I ha mol wölle wüsse, wie bi Euch s „beschte Sändwich wo gitz“ usseht, natürlich sälbergmacht.
Welles Brot eignet sich am beschte?
Was ghört dri? Was uf kei Fall?
Saucetipps?
Sunnschtigi Vorschläg/Geheimtipps?
Also los, lönd mol paar Tipps fahre!
************************************
I fass (wieder-) emol zämme:
Brot:
fiirobebrot usem grellinger
baguette
chabatabrot
silserbrot
pain paillasse rustique vom sutter
e art baguette mitere sehr knuschprige rinde (au usem grellinger)
zwirbelbrot
Toasted Brot
ruchbrot
zopf
Inhalt:
Roast Beef
Knoblauchgurken
frischkäs
fritierti zuchini mit salbeischinke
tröcknetitomate
zwieble
salat
die kleine gürkli
kääs
schinke
poulet
tomate
chorrizo
Bel Paese-Chääs
gröschteti Ziebele
bixe thon
dütschi essiggurke (lycht siesslig)
Sauce:
Meerettichschaum (der süsslich-herbe, imene sone "kächeli" mitere plastikfolie, joooo nit dä us dr Tube!)
Zu Lachs: Honig mit sänf und bizi dill (mische) was zum Geier isch dill?? > Dill isch sone Krut irgendwas
knoblaukäsemayonaise (eifach die drei zuetate mienand vermische)
Marmite (Offizieller Geheimtipp)
cocktail scharf gewürzt
senfmayomischung, auch gewürzt
mayo mit fein geraffelten essiggurken vermischen (selbstgemachte tartare-sauce)
Eier kochen, fein schneiden, essig gurken (oliven) ebenfalls fein schneiden, mit mayo mischen (Pumba Basic)
Vegemite (?)
Pista (scharf)
Chalula (au scharf, kame übrigens nit nur für Sändwich bruche)
********************************************
5-Sterne Offtopic Supersändwichs:
********************************************
"jokers submarine"
pariserbrot der länge nach aufschneiden und schon geht's los.
1. schicht: butter
2. schicht: blätter kopfsalat
3. schicht: beinschinken
4. schicht: emmentalerkäse
5. schicht: zwiebelringe
6. schicht: tomaten- und essiggurken
7. schicht: hart gekochte eier
8. schicht: spargelspitzen
mit mayonaise je nach gousteau abschmecken.
-------------------------------------------------------------------
Riesespächt's "Le Random"
I nimm au e Pariser als Grundlag, s muess aber e Breits si, nit sone Dünnschiss.
1. schicht: e chli butter
2. schicht: e chli Mayonnaise
3. schicht: Gwürz
4. schicht: Salat
5. schicht: Poulet (i hol mr e Halbs und nimms usenand)
6. schicht: E Tomateschnitz
Irgendwo drzwüsche no meh Mayonnaise.
----------------------------------------------------------------------
"The Rough Zwribel" vom Rough
Zwirbel oder irgendein Rusticobrot:
1. Tartarsauce
2. Roastbeef
3. Salat
4. Gurkenscheiben
5. Zwiebelringe
6. Kapern
7. Tartarsauce
------------------------------------------------------------------------
"S' Smille-Boxerli" vom Auslandbasler
1. irgend ein nicht zu hartes brot, gerne mit etwas käse obendrauf.
2. sauce, cocktail scharf gewürzt oder senfmayomischung, auch gewürzt.
3. jamon serrano/jamon iberico (oder ein dünn geschnittenes puletbrüschtli)
4. käse rezent aber nicht zuuu scharf, zum beispiel parmesan, provolone oder einen bergkäse, dünn geschnitten.
5. etwas gurken, chirat natürlich.
wichtig sind aber die gewürze, mit der die saucen verbessert werden. es geht nichts über ein scharfes sandwich, sambal oelek, chilli getrocknet oder schoten, rustica von oswald, usw.
--------------------------------------------------------------------------
"Dr krummi Aal" vo dr Rhykurve
1. Halbs Pariserbrot ufschnyde und mitere nid zu dicke schicht butter bestryche
2. E Büchse Thon (nid grad de billigschti - dä in de rote dose us em migros, oder dä us de orange dose usem dütsche (oder im coop gits dä gläb au) ufmache und in e schüssle tue
3. fyyn ghackti zwibele dezue gäh (aber gnueg)
4. fyyn gschnitteni baby essiggürgli dezue gäh
5. gwürz (salz, pfäffer, paprika (!) und es bitz salatgwürzmischig usem migros)
6. e aaständigi mänig mayonaise dezue gäh und das ganze schön underenander mische (aber e so dass es nid grad es thonmousse git)
7. Halbs mit Buttter bestrichenes Pariserbrot näh mit Yysbargsalat und ere dünne schicht kääs uslege (wenn möglig e würzige - im notfall duets au schyblettekääs) uslege und denn soviel wie dry passt vo de vorbereitete thonmischig dezue gäh
-----------------------------------------------------------------------------
Dannemann's "Bacon Dream"
e brot nä vo nid grad ufweicht, e rustica oder so.
1.brot mit sänf und krütterbutter beschmiire
2. gwürz druf paprikapulfer, chili, gärn no bizi currymischig (nid zviel)
3. zwiebele, gschnitteni gurke
4.späck in dr pfane abrödle (nid zu knusprig) und ufs brot
5.parmesan huchdünn schniede und uf e späck. (nid so griebene parmesan das isch sch*) (Anmerkung d. Redaktion: Scheisse meint er)
6.nomol bizi krütterbutter und deckel druf
wär will ka die zwei brothälftene biz knusprig brötle in dr pfanne mit biz oliveöl
-------------------------------------------------------------------------------
Dr "Griechisch Schaffhuser" vo dr Bierkurve SH
1. Brot egal, z.B. Pariserbrot
2. Feta-Käse
3. Salatgurke
4. Tomate
5. Zwiebeln
6. Oliven
7. Thon (falls gewünscht)
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Welles Brot eignet sich am beschte?
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Brot:
fiirobebrot usem grellinger
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silserbrot
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e art baguette mitere sehr knuschprige rinde (au usem grellinger)
zwirbelbrot
Toasted Brot
ruchbrot
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Inhalt:
Roast Beef
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kääs
schinke
poulet
tomate
chorrizo
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gröschteti Ziebele
bixe thon
dütschi essiggurke (lycht siesslig)
Sauce:
Meerettichschaum (der süsslich-herbe, imene sone "kächeli" mitere plastikfolie, joooo nit dä us dr Tube!)
Zu Lachs: Honig mit sänf und bizi dill (mische) was zum Geier isch dill?? > Dill isch sone Krut irgendwas
knoblaukäsemayonaise (eifach die drei zuetate mienand vermische)
Marmite (Offizieller Geheimtipp)
cocktail scharf gewürzt
senfmayomischung, auch gewürzt
mayo mit fein geraffelten essiggurken vermischen (selbstgemachte tartare-sauce)
Eier kochen, fein schneiden, essig gurken (oliven) ebenfalls fein schneiden, mit mayo mischen (Pumba Basic)
Vegemite (?)
Pista (scharf)
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"jokers submarine"
pariserbrot der länge nach aufschneiden und schon geht's los.
1. schicht: butter
2. schicht: blätter kopfsalat
3. schicht: beinschinken
4. schicht: emmentalerkäse
5. schicht: zwiebelringe
6. schicht: tomaten- und essiggurken
7. schicht: hart gekochte eier
8. schicht: spargelspitzen
mit mayonaise je nach gousteau abschmecken.
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Riesespächt's "Le Random"
I nimm au e Pariser als Grundlag, s muess aber e Breits si, nit sone Dünnschiss.
1. schicht: e chli butter
2. schicht: e chli Mayonnaise
3. schicht: Gwürz
4. schicht: Salat
5. schicht: Poulet (i hol mr e Halbs und nimms usenand)
6. schicht: E Tomateschnitz
Irgendwo drzwüsche no meh Mayonnaise.
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"The Rough Zwribel" vom Rough
Zwirbel oder irgendein Rusticobrot:
1. Tartarsauce
2. Roastbeef
3. Salat
4. Gurkenscheiben
5. Zwiebelringe
6. Kapern
7. Tartarsauce
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1. irgend ein nicht zu hartes brot, gerne mit etwas käse obendrauf.
2. sauce, cocktail scharf gewürzt oder senfmayomischung, auch gewürzt.
3. jamon serrano/jamon iberico (oder ein dünn geschnittenes puletbrüschtli)
4. käse rezent aber nicht zuuu scharf, zum beispiel parmesan, provolone oder einen bergkäse, dünn geschnitten.
5. etwas gurken, chirat natürlich.
wichtig sind aber die gewürze, mit der die saucen verbessert werden. es geht nichts über ein scharfes sandwich, sambal oelek, chilli getrocknet oder schoten, rustica von oswald, usw.
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"Dr krummi Aal" vo dr Rhykurve
1. Halbs Pariserbrot ufschnyde und mitere nid zu dicke schicht butter bestryche
2. E Büchse Thon (nid grad de billigschti - dä in de rote dose us em migros, oder dä us de orange dose usem dütsche (oder im coop gits dä gläb au) ufmache und in e schüssle tue
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4. fyyn gschnitteni baby essiggürgli dezue gäh
5. gwürz (salz, pfäffer, paprika (!) und es bitz salatgwürzmischig usem migros)
6. e aaständigi mänig mayonaise dezue gäh und das ganze schön underenander mische (aber e so dass es nid grad es thonmousse git)
7. Halbs mit Buttter bestrichenes Pariserbrot näh mit Yysbargsalat und ere dünne schicht kääs uslege (wenn möglig e würzige - im notfall duets au schyblettekääs) uslege und denn soviel wie dry passt vo de vorbereitete thonmischig dezue gäh
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Dannemann's "Bacon Dream"
e brot nä vo nid grad ufweicht, e rustica oder so.
1.brot mit sänf und krütterbutter beschmiire
2. gwürz druf paprikapulfer, chili, gärn no bizi currymischig (nid zviel)
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5.parmesan huchdünn schniede und uf e späck. (nid so griebene parmesan das isch sch*) (Anmerkung d. Redaktion: Scheisse meint er)
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Dr "Griechisch Schaffhuser" vo dr Bierkurve SH
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- fiirobebrot usem grellinger
- Roast Beef
- Meerettichschaum (der süsslich-herbe)
- Knoblauchgurken
auf!!!!!!
- Roast Beef
- Meerettichschaum (der süsslich-herbe)
- Knoblauchgurken
auf!!!!!!

_________________
So ist die heutige Zeit, und leider muss ich feststellen, dass die Welt zu einer Immitation einer spießigen beschissenen Seifenoper geworden ist, unter der Führung einer Horde alter Tunten.
So ist die heutige Zeit, und leider muss ich feststellen, dass die Welt zu einer Immitation einer spießigen beschissenen Seifenoper geworden ist, unter der Führung einer Horde alter Tunten.
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in däm buech findsch die ultimativi aleitig
Arthur Dent lebt nach einem Raumschiff-Absturz auf einem technologisch sehr rückständigen Planeten, wo er sich der Vervollkommnung der Kunst des Sandwich-Machens widmet. Seine große Liebe Fenchurch verschwand auf eigentümliche Weise bei einer Hyperraumreise. Kurz nach dem Besuch von Trillian, die ihm prompt seine Tochter Random vorstellt, von welcher er noch nie etwas gehört hatte, erhält Arthur auch das Paket mit dem neuen Reiseführer.
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ALTE SÄCKE BASEL
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pain paillasse rustique vom sutter. und dryy, was de gärn hesch. spyylt kai rolle, in däm brot schmeggt alles guet.
"Glauben Sie nicht jenen, die nie in ein Stadion gehen, dass ein Fussballspiel ein Hochrisiko-Anlass sei." Bernhard Heusler im Spiegel
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gits au in de migros und coop und ikea und überallRiesespächt hat geschrieben:Hallo Gourmet-Fründe
(Aproppo Geheimtipps; schiens gits die gröschtete Ziebele wo in dene dänsiche Hotdögs dinsin in dr Manor, muess i mol go luegeu2026)
Gruess Riesespächt

s bescht sandwich isch das was dir am beschte schmeckt

Doug:"Arthur, dein Toast brennt an"
Arthur:"Das weiss ich selbst...!!!"
Arthur:"Das weiss ich selbst...!!!"
also zu lachs ( was do no garnid erwähnt worde isch) passt super gued.Riesespächt hat geschrieben: ********************************************
keini Sauce im Repertoir?
Honig mit sanf und bizi dill. (mische)
was au mega fein isch aber eher e brot ufstrich isch, knoblauchkäsemayonaise.
eifach die drei zuetate mienand vermische. mhhh.
[CENTER]ZONA BASILEA[/CENTER]
"jokers submarine"
pariserbrot der länge nach aufschneiden und schon geht's los.
1. schicht: butter
2. schicht: blätter kopfsalat
3. schicht: beinschinken
4. schicht: emmentalerkäse
5. schicht: zwiebelringe
6. schicht: tomaten- und essiggurken
7. schicht: hart gekochte eier
8. schicht: spargelspitzen
mit mayonaise je nach gousteau abschmecken.
pariserbrot der länge nach aufschneiden und schon geht's los.
1. schicht: butter
2. schicht: blätter kopfsalat
3. schicht: beinschinken
4. schicht: emmentalerkäse
5. schicht: zwiebelringe
6. schicht: tomaten- und essiggurken
7. schicht: hart gekochte eier
8. schicht: spargelspitzen
mit mayonaise je nach gousteau abschmecken.
- Riesespächt
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Aaaah sehr schön! Emol e kompletti Aleitig. Suberi Sach.Joker59 hat geschrieben:"jokers submarine"
pariserbrot der länge nach aufschneiden und schon geht's los.
1. schicht: butter
2. schicht: blätter kopfsalat
3. schicht: beinschinken
4. schicht: emmentalerkäse
5. schicht: zwiebelringe
6. schicht: tomaten- und essiggurken
7. schicht: hart gekochte eier
8. schicht: spargelspitzen
mit mayonaise je nach gousteau abschmecken.
I mach mr nochär e Brummer, s het kei Name, ok nenne mr's "s'Random"

I nimm au e Pariser als Grundlag, s muess aber e Breits si, nit sone Dünnschiss.
1. schicht: e chli butter
2. schicht: e chli Mayonnaise
3. schicht: Gwürz
4. schicht: Salat
5. schicht: Poulet (i hol mr e Halbs und nimms usenand)
6. schicht: E Tomateschnitz
Irgendwo drzwüsche no meh Mayonnaise.
Morn gits Rapport, evtl. Verbesserigsvorschläg / ergänzendi Zuetate
- Rule Britannia
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Kunnt guetRiesespächt hat geschrieben:Könnt guet ko!! Grellinger gits nur in Rinach oder? Wird mol teschtet...
Meerretischschaum? Wie seht das us, us dr Tube?

alternativ zum fiirobebrot (giz eifach nur in de grellinger filiale) nimmsch eifach e art baguette mitere sehr knuschprige rinde. vilicht au e zwirbelbrot oder so. normali wissi baguette findi nit geil. muess chli öbbis dra si...
merretichschuum nimmi immer de usem plastikpäckli (Coop oder Migros, eher Migros), nöcheri beschriebig hani nit. isch imene sone "kächeli" mitere plastikfolie. isch e himmelwite unterschied zu däm us dr tube. dä us dr tuube isch recht heftig und würd dr roastbeef gschmack versaue. dr siesslicheri usem kächeli git sone ganz e geili note zum ganze!
abchecke!!!

_________________
So ist die heutige Zeit, und leider muss ich feststellen, dass die Welt zu einer Immitation einer spießigen beschissenen Seifenoper geworden ist, unter der Führung einer Horde alter Tunten.
So ist die heutige Zeit, und leider muss ich feststellen, dass die Welt zu einer Immitation einer spießigen beschissenen Seifenoper geworden ist, unter der Führung einer Horde alter Tunten.
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Merretichschuum gits e ganz e geile im Coop, sött me in dr Fisch/Fleisch-Abteilig. So e Rächteckigs Schächteli. Eifach göttlich mit Roastbeef!einspielen hat geschrieben:merretichschuum nimmi immer de usem plastikpäckli (Coop oder Migros, eher Migros), nöcheri beschriebig hani nit. isch imene sone "kächeli" mitere plastikfolie. isch e himmelwite unterschied zu däm us dr tube. dä us dr tuube isch recht heftig und würd dr roastbeef gschmack versaue. dr siesslicheri usem kächeli git sone ganz e geili note zum ganze!
abchecke!!!![]()
- auslandbasler
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brot, irgend ein nicht zu hartes brot, gerne mit etwas käse obendrauf.
sauce, cocktail scharf gewürzt oder senfmayomischung, auch gewürzt.
inhalt, jamon serrano/jamon iberico, käse rezent aber nicht zuuu scharf, zum beispiel parmesan, provolone oder einen bergkäse, dünn geschnitten. dazu etwas gurken, chirat natürlich.
andere möglichkeit beim inhalt, ein gut gewürztes, dünn geschnittenes puletbrüschtli auch mit käse und gurken. und natürlich noch warm, das ganze.
wichtig sind aber die gewürze, mit der die saucen verbessert werden. es geht nichts über ein scharfes sandwich, sambal oelek, chilli getrocknet oder schoten, rustica von oswald, usw.
sauce, cocktail scharf gewürzt oder senfmayomischung, auch gewürzt.
inhalt, jamon serrano/jamon iberico, käse rezent aber nicht zuuu scharf, zum beispiel parmesan, provolone oder einen bergkäse, dünn geschnitten. dazu etwas gurken, chirat natürlich.
andere möglichkeit beim inhalt, ein gut gewürztes, dünn geschnittenes puletbrüschtli auch mit käse und gurken. und natürlich noch warm, das ganze.
wichtig sind aber die gewürze, mit der die saucen verbessert werden. es geht nichts über ein scharfes sandwich, sambal oelek, chilli getrocknet oder schoten, rustica von oswald, usw.
- Joggeligool
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mir meine glaub dr gliichi. isch nit wirklich vil dinne aber hauptsach vil verpackig... aber dr gschmack und ebe im zämespiil mit roast beef... üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü....Pascilicious hat geschrieben:Merretichschuum gits e ganz e geile im Coop, sött me in dr Fisch/Fleisch-Abteilig. So e Rächteckigs Schächteli. Eifach göttlich mit Roastbeef!

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So ist die heutige Zeit, und leider muss ich feststellen, dass die Welt zu einer Immitation einer spießigen beschissenen Seifenoper geworden ist, unter der Führung einer Horde alter Tunten.
So ist die heutige Zeit, und leider muss ich feststellen, dass die Welt zu einer Immitation einer spießigen beschissenen Seifenoper geworden ist, unter der Führung einer Horde alter Tunten.
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geile thread 
Was auch noch geil kommt ist folgende sauce für schnitzelbrote:
einfach mayo mit fein geraffelten essiggurken vermischen et voila, selbstgemachte tartare-sauce. Schnitzelbrot find ich am besten mit normalem ruchbrot, weiss nicht wie ihr dem sagt
öhm und eierbrötchen sind auch noch geil und ebenfalls schnell fertig:
Eier kochen, fein schneiden, essig gurken (und wer mag oliven) ebenfalls fein schneiden, mit mayo mischen und fertig. auch gut geignet als sandwich-"basis", gibt dann ganz bundige sandwiches
en guete

Was auch noch geil kommt ist folgende sauce für schnitzelbrote:
einfach mayo mit fein geraffelten essiggurken vermischen et voila, selbstgemachte tartare-sauce. Schnitzelbrot find ich am besten mit normalem ruchbrot, weiss nicht wie ihr dem sagt

öhm und eierbrötchen sind auch noch geil und ebenfalls schnell fertig:
Eier kochen, fein schneiden, essig gurken (und wer mag oliven) ebenfalls fein schneiden, mit mayo mischen und fertig. auch gut geignet als sandwich-"basis", gibt dann ganz bundige sandwiches
en guete
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huere luschd uf sone sandwich, die roastbeef dinger....
und huet gangi uswärts go esse, voll kacke!
kenne dir e lade wo me sich sandwich sleber cha zämmestelle loh?
ha mol so ein in ... lausanne galub gfunde, absolut geil..
(i mein nid subway shit, sondern richtigs züg ohni 3 tonne gschmacksverstärker)
und huet gangi uswärts go esse, voll kacke!
kenne dir e lade wo me sich sandwich sleber cha zämmestelle loh?
ha mol so ein in ... lausanne galub gfunde, absolut geil..
(i mein nid subway shit, sondern richtigs züg ohni 3 tonne gschmacksverstärker)
- C4-Joggeli
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