Seite 2 von 3
Verfasst: 13.04.2005, 10:18
von neosaeres
ich ha fascht alles gärn, aber da ich halbfranzos bi, lieb ich die französischi kuchi. ich weiss ihr wärdet mi für e ekel halte, aber schnägge und froschschänkel(wenn nit grad zviel knoblauch dra isch) sin 2 vo miine lieblings-gricht

Verfasst: 13.04.2005, 10:20
von Naz
drummerbhoy hat geschrieben:Näbscht däm, won y oobe aakliggt ha (Italo, griechisch, Indisch, Thai) fäält vor allem no: schwyzerisch, kolumbianisch, mexikanisch, dominikanisch und kubanisch.
kubanisch???
Poulet mit Riis? oder was händ denn die dinnere Meinig noch für kulinarischi Läckerbisse?
Verfasst: 13.04.2005, 10:25
von Bodesurri
Pro Schweizer Chuchi

Verfasst: 13.04.2005, 10:29
von mimpfeli
Naz hat geschrieben:kubanisch???
Poulet mit Riis? oder was händ denn die dinnere Meinig noch für kulinarischi Läckerbisse?
Also uff Kuba ha ich au nitt viel anders vo dr lokale Kuchi kah als Poulet mit Riis.....dasselbe in grün bi dr normale Dominikanische Kuchi, dört hetts am Poulet eifach no irgend sone Tomatesosse....
Die flüssigi 'Kuchi' z'Kuba isch drfür sehr guet....

Verfasst: 13.04.2005, 10:31
von Naz
mimpfeli hat geschrieben:Also uff Kuba ha ich au nitt viel anders vo dr lokale Kuchi kah als Poulet mit Riis.....dasselbe in grün bi dr normale Dominikanische Kuchi, dört hetts am Poulet eifach no irgend sone Tomatesosse....
Die flüssigi 'Kuchi' z'Kuba isch drfür sehr guet....
Richtichhhh!!! Cuba Libre, Mojito usw. miam miam
Nid z'verachte ishc au d'Musik wo vu dert kunnt..
Bisch au in däm "chinesische viertel" gsi in Havanna?
Verfasst: 13.04.2005, 10:33
von chef-teleboy
Poggenpohl - top küchen !!!
Verfasst: 13.04.2005, 10:33
von Soriak
neosaeres hat geschrieben:ich ha fascht alles gärn, aber da ich halbfranzos bi, lieb ich die französischi kuchi. ich weiss ihr wärdet mi für e ekel halte, aber schnägge und froschschänkel(wenn nit grad zviel knoblauch dra isch) sin 2 vo miine lieblings-gricht
Was ist mit Eichhoernchen auf Toast
http://www.worldpress.org/Asia/1920.cfm
London restaurants dominated this year's list. Entrants included classic fine-dining restaurants such as Le Gavroche and The Square, fashionable haunts with comfort food such as The Ivy and The Wolseley, winner of the 'Editors Choice' award, and quirky modern classics such as cult eatery St John. The latter restaurant won the 'Most improved Restaurant on the list' award and is famed for its signature dishes of 'Roasted bone marrow' and 'Squirrel with offal on toast.'
Roasted bone marrow = Gebratenes Knochenmark
Squirrel with offal on toast = Eichhoernchen mit Innereien auf Toast
Schock

Verfasst: 13.04.2005, 10:35
von mimpfeli
Naz hat geschrieben:Richtichhhh!!! Cuba Libre, Mojito usw. miam miam
Nid z'verachte ishc au d'Musik wo vu dert kunnt..
Bisch au in däm "chinesische viertel" gsi in Havanna?
Schlüüüüüüüürf......
Musik isch absolut sensationell, vorallem wenn me no richtig drzue ka tanze!!!
Jeppa...respektive ich bi eifach durch ganz Havanna 'g irrt' (so lueg ich Städt a, lauf eifach überall duure)....
Wenn bisch gsi?!?!?
Verfasst: 13.04.2005, 10:35
von mimpfeli
Soriak hat geschrieben:Was ist mit Eichhoernchen auf Toast
http://www.worldpress.org/Asia/1920.cfm
Roasted bone marrow = Gebratenes Knochenmark
Squirrel with offal on toast = Eichhoernchen mit Innereien auf Toast
Schock
DAS ISCH EKELERREGEND!!!!!!!

Verfasst: 13.04.2005, 10:41
von Naz
mimpfeli hat geschrieben:Schlüüüüüüüürf......
Musik isch absolut sensationell, vorallem wenn me no richtig drzue ka tanze!!!
Jeppa...respektive ich bi eifach durch ganz Havanna 'g irrt' (so lueg ich Städt a, lauf eifach überall duure)....
Wenn bisch gsi?!?!?
Huch vor öpe 2 Johr in de Sportferie glaubs..
Has aber no rächt ihdrücklich gfunde.. vorallem Havanna... die alte Autos.. die fascht usernanderkeihende Villas, alles no so im 60 Johre Style.. s'erscht mol wonni imene kommunistische Staat gsi bi, no rächt schräg ihne koh
s'Grab vum Che bini denn au no go ahluege
wie hesch du so gfunde?
Verfasst: 13.04.2005, 10:42
von penalty
mimpfeli hat geschrieben:DAS ISCH EKELERREGEND!!!!!!!
Warum? Totes Tier ist totes Tier. Warum soll man Kühe, Schweine, Schafe, Hühner usw. essen, die lustigen, herzigen Eichhörnchen aber nicht?
Verfasst: 13.04.2005, 10:45
von mimpfeli
Naz hat geschrieben:Huch vor öpe 2 Johr in de Sportferie glaubs..
Has aber no rächt ihdrücklich gfunde.. vorallem Havanna... die alte Autos.. die fascht usernanderkeihende Villas, alles no so im 60 Johre Style.. s'erscht mol wonni imene kommunistische Staat gsi bi, no rächt schräg ihne koh
s'Grab vum Che bini denn au no go ahluege
wie hesch du so gfunde?
Ich bi s'erschtmol vor öbbe 12 Johr gsi, dört hetts no praktisch keini Touris kah und au vom Aesse isch (wägem Embargo) nur Poulet und Riis übrigblyybe!
Ich ha's mega idrüggligg gfunde, die Insle hett's mir eifach atoh, au Havanna isch mega schön! Sicher, nitt eso usepützerlet wie anderi Tourischtestädt, aber mit dene alte Ami-Schlitte, de alte Ami-Villas, de Cigarre-Fabrike, es hett eifach Charme!
Verfasst: 13.04.2005, 10:46
von mimpfeli
penalty hat geschrieben:Warum? Totes Tier ist totes Tier. Warum soll man Kühe, Schweine, Schafe, Hühner usw. essen, die lustigen, herzigen Eichhörnchen aber nicht?
Soso...
...schau mal die Relation in Bezug auf das verwertbare Fleisch eines Eichhörnchens im Bezug zu einem Huhn/Schwein/Kalb an....
..na, klingelts?!?!?!
Verfasst: 13.04.2005, 10:53
von drummerbhoy
Jä schtimmt scho, kubanisch und dominikanisch sin rächt äänlig. Villicht hätt y sölle schryybe latino-karibisch.
Verfasst: 13.04.2005, 11:07
von baslerstab
mimpfeli hat geschrieben:Soso...
...schau mal die Relation in Bezug auf das verwertbare Fleisch eines Eichhörnchens im Bezug zu einem Huhn/Schwein/Kalb an....
..na, klingelts?!?!?!
isch e frau wo e bitzeli wenig fleisch am knoche het, auf ekelerregend?
Verfasst: 13.04.2005, 11:11
von Naz
baslerstab hat geschrieben:isch e frau wo e bitzeli wenig fleisch am knoche het, auf ekelerregend?
Jo scho!

Verfasst: 13.04.2005, 11:12
von baslerstab
Naz hat geschrieben:Jo scho!

hast du schon mal ein sooo dünnes eichhörnchen gesehen? wohl kaum, und wenn, würde es sicherlich nicht in topf landen!
Verfasst: 13.04.2005, 11:13
von penalty
mimpfeli hat geschrieben:Soso...
Jaja...
mimpfeli hat geschrieben:...schau mal die Relation in Bezug auf das verwertbare Fleisch eines Eichhörnchens im Bezug zu einem Huhn/Schwein/Kalb an....
Habe ich gesagt es sei sinnvoll, Eichhörnchen zu futtern? Nein!
Hast Du gesagt, es sei sinnlos? Nein!
Ekelhaft hat mit "Relation in Bezug auf das verwertbare Fleisch" herzlich wenig zu tun.
Und abgesehen davon: Wenn Eichhörnchen gezüchtet und gemästet würden wie das, was bei uns als Fleisch auf den Teller kommt, wär wohl auch mehr Fleisch am Knochen!
mimpfeli hat geschrieben:..na, klingelts?!?!?!
Nö, warum? Rufst Du mich an?

Verfasst: 13.04.2005, 11:17
von mimpfeli
baslerstab hat geschrieben:isch e frau wo e bitzeli wenig fleisch am knoche het, auf ekelerregend?
Willsch e Frau verspiise?!?!?
Verfasst: 13.04.2005, 11:18
von ScoUtd
in:
- CH-Kuchi
- Austria- und Süddütschi Kuchi
- Griechisch
- MEXIKANISCH (jamjam)
- Thai
- Aussie
- Alles wo uss em Meer kunnt
out:
- Türkisch
- Nouvelle Cuisine
- Züüg woni nid ka unterstütze: Froschschänkel, Haifischflossesuppe, Schildkröt usw.
In Latinamerika issisch scho guet, aber halt nid eso abwächsligsryych... Gitt im nördlige Teil, inkl Karibik, halt wirklig fascht numme Poulet, Riis, pürierti Bohne und Maniok. Und an Sunntige wird de Güggel dure Ziege ersetzt.
Im Süde sinn d Biilage die glyche, gitt aber statt Poulet Rind. Und was für welches
I de Andeländer wird s Poulet teilwyys durch Meersäuli ersetzt. Nid jedermanns Sache, aber seeeeehr guet.
Verfasst: 13.04.2005, 11:25
von Mayor
Ych dänk emol dass es sicher au demit z due hett, dass mir aifach meh Müeh hänn Tier z ässe wo me e "Beziehig" uffbaue ka (Hund, Katz, Chüngel etc.). E Kuh isch halt aifach e Viech wo uff de Weide stoht und frisst und nid unbeingtmitDir "kommuniziert". Nidd dass es elai an dämm liegt, hett aber sicher au e Yyfluss.
Also für mi persönlich isches im grosse und ganze scho eso. Denne gitts aber au no de Ekel-Faktor: Frösch, Reptilie etc. könnt ych au nie ässe!
Verfasst: 13.04.2005, 11:27
von schniposa
Mayor hat geschrieben:Ych dänk emol dass es sicher au demit z due hett, dass mir aifach meh Müeh hänn Tier z ässe wo me e "Beziehig" uffbaue ka (Hund, Katz, Chüngel etc.). E Kuh isch halt aifach e Viech wo uff de Weide stoht und frisst und nid unbeingtmitDir "kommuniziert". Nidd dass es elai an dämm liegt, hett aber sicher au e Yyfluss.
AUA! was mein bauer bellach dazu? ist das so?
Verfasst: 13.04.2005, 11:32
von RSCA
Pro Belgische und Polnische Küche!
Verfasst: 13.04.2005, 11:33
von penalty
Mayor hat geschrieben:Ych dänk emol dass es sicher au demit z due hett, dass mir aifach meh Müeh hänn Tier z ässe wo me e "Beziehig" uffbaue ka (Hund, Katz, Chüngel etc.). E Kuh isch halt aifach e Viech wo uff de Weide stoht und frisst und nid unbeingtmitDir "kommuniziert". Nidd dass es elai an dämm liegt, hett aber sicher au e Yyfluss.
Also für mi persönlich isches im grosse und ganze scho eso. Denne gitts aber au no de Ekel-Faktor: Frösch, Reptilie etc. könnt ych au nie ässe!
Logo liegt es daran. Ist aber reine Gewöhnungssache (Bei uns ist es halt nicht üblich, Eichhörnchen, Meerschweinchen oder Schlangen zu essen, in anderen Ländern ist das normal) nebst Luxusdenken (Wir essen ja auch nur noch die besten Stücke vom Tier. Früher wurde vom Kopf über die Innereien bis zum Schwanz alles verwertet!). Mit ekelhaft hat das nix zu tun, Fleisch ist Fleisch!
Aber wenn ein Stück Fleisch auf Deinem Teller liegt, kannst Du dann noch beurteilen, ob das nun Poulet, Schlange, Frosch oder Eichhörnchen ist, von der Grösse mal abgesehen?
Verfasst: 13.04.2005, 11:35
von penalty
RSCA hat geschrieben:Pro Belgische und Polnische Küche!
Pommes Frites und geklaute Bratwurst?
Nein, im Ernst: Was ist man so in Belgien und Polen?
Verfasst: 13.04.2005, 11:36
von Mayor
penalty hat geschrieben:
Aber wenn ein Stück Fleisch auf Deinem Teller liegt, kannst Du dann noch beurteilen, ob das nun Poulet, Schlange, Frosch oder Eichhörnchen ist, von der Grösse mal abgesehen?
Natürlig nidd! Das isch scho klar. Aber mir rede jo devo wenn me weiss was uff em Täller isch (und ych möcht das wüsse). Natürlig kasch au verarscht wärde, denne isch halt päch gsi.
Verfasst: 13.04.2005, 11:41
von baslerstab
mimpfeli hat geschrieben:Willsch e Frau verspiise?!?!?
miam miam...
Verfasst: 13.04.2005, 11:41
von schniposa
penalty hat geschrieben:Pommes Frites und geklaute Bratwurst?
Nein, im Ernst: Was ist man so in Belgien und Polen?
a) belgien: kleiner kinder, am liebsten mädchen
b) polen: falscher hase, gegrillte felgenränder und ledesitze aus bmw

Verfasst: 13.04.2005, 11:50
von rotoloso
schniposa hat geschrieben:aus dem fred pro contra nutella mit butter habe ich verschiedene essensgewohnheiten erkannt. sicher mal sinnvoll die forumsuser zu fragen, welche küche(n) sie denn gerne haben (mehrfachnennungen möglich) ???
Für mi isch die beschti die Italiänischi, obwohl i do parteeisch bi aber es isch halt scho die vielfaltigschti...
Me ka vom Fast-Food bis zum Noble Ässe alles und in allne Variatione finde...
Me ka 1 Monet lang ital. Ässe ohni nie 2 mol s'gliiche ässe... scho numme bi Pasta oder Pizza... Es gitt e unändlichi Variation an möglichi Pizzas und s'gliiche gilt für Pasta aber au d'Fleisch und Fisch Speise sinn unnzählig. Sehr vill verschieden vorspiese und e riise Usswahl an Dessert, vom Billige Wii in dr Gugge bis zum Edle und türschte Tropfe findet me au... also wirklich alles i glaub es git käi Kuchi wo eso komplett und vielfältig isch...
Und jetzt, z'leid bstellmr grad e Spaghetti Carbonara bim Pizzaveloce, e Pizza bstellmr hütt z'obig denn hütt koschte sie numme 12.-- eso gniessi Juve - L'pool hoffentlich ohni Zwüschefäll mitemene guete ässe vorem TV.
Verfasst: 13.04.2005, 11:52
von Naz
rotoloso hat geschrieben:Für mi isch die beschti die Italiänischi, obwohl i do parteeisch bi aber es isch halt scho die vielfaltigschti...
Me ka vom Fast-Food bis zum Noble Ässe alles und in allne Variatione finde...
Me ka 1 Monet lang ital. Ässe ohni nie 2 mol s'gliiche ässe... scho numme bi Pasta oder Pizza... Es gitt e unändlichi Variation an möglichi Pizzas und s'gliiche gilt für Pasta aber au d'Fleisch und Fisch Speise sinn unnzählig. Sehr vill verschieden vorspiese und e riise Usswahl an Dessert, vom Billige Wii in dr Gugge bis zum Edle und türschte Tropfe findet me au... also wirklich alles i glaub es git käi Kuchi wo eso komplett und vielfältig isch...
Und jetzt, z'leid bstellmr grad e Spaghetti Carbonara bim Pizzaveloce, e Pizza bstellmr hütt z'obig denn hütt koschte sie numme 12.-- eso gniessi Juve - L'pool hoffentlich ohni Zwüschefäll mitemene guete ässe vorem TV.
Isch Spaghetti guet vum Veloce???